Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Smarowidło z bryndzy i pistacji"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 40
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3566
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 119
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 849
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 40
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3566
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 119
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 849
Składniki
Obierz czosnek, opłucz szczypiorek i wszystko to pokrój drobno. Lekko upraż na suchej patelni pistacje, poczekaj, aż ostygną, i posiekaj na grubo.
Wymieszaj w misce bryndzę z mascarpone, dodaj czosnek, 3/4 posiekanego szczypiorku i 3/4 pistacji. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ew. rozrzedź, dodając trochę kwaśnej śmietany lub jogurtu.
Pokrój bagietkę na kromki, na suchej patelni opiecz je do przyrumienienia i poczekaj, aż ostygną. Następnie posmaruj je przygotowaną pastą, posyp resztą pistacji i szczypiorkiem. Podawaj natychmiast.
Czas przygotowania: 20 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14