Do góry

Dania główne Przepis na:

Smarowidło z bryndzy i pistacji

Smarowidło z bryndzy i pistacji

Autor:

Przepisów i artykułów: 249 Ocena: 2122

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Smarowidło z bryndzy i pistacji"

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 50 g orzeszków pistacjowych
  • 300 g bryndzy
  • 100 g sera mascarpone lub kremowego twarożku
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • 1-2 łyżki jogurtu
  • 1 bagietka
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obierz czosnek, opłucz szczypiorek i wszystko to pokrój drobno. Lekko upraż na suchej patelni pistacje, poczekaj, aż ostygną, i posiekaj na grubo.

  2. Wymieszaj w misce bryndzę z mascarpone, dodaj czosnek, 3/4 posiekanego szczypiorku i 3/4 pistacji. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ew. rozrzedź, dodając trochę kwaśnej śmietany lub jogurtu.

  3. Pokrój bagietkę na kromki, na suchej patelni opiecz je do przyrumienienia i poczekaj, aż ostygną. Następnie posmaruj je przygotowaną pastą, posyp resztą pistacji i szczypiorkiem. Podawaj natychmiast.

  4. Czas przygotowania: 20 minut. Poziom: łatwy.

    Źródło: TV14

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń