Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj odbyło się losowanie w zamrażarce. Karkówka została wyjęta. Do dyspozycji szparagi i kurki. Padło na grzyby. Szparagi w poniedziałek będą, bo dzisiaj nietypowo, u nas rzecz jasna, rosół :P
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9599
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1109
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4443
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 224
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20907
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9599
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1109
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4443
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 224
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20907
Składniki
Kotlety oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju. W rondelku rozgrzewamy masło, dodajemy posiekaną cebulę i pokrojone grzyby. Chwilę smażymy, zmniejszamy płomień i 5 minut dusimy pod przykryciem. Dodajemy śmietanę i redukujemy wg uznania. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety podajemy polane sosem, posypujemy posiekaną natką pietruszki.