Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki dzieciństwa wracają od czasu do czasu. Dzisiaj będzie u mnie na obiad właśnie taki przepis. Jest bardzo sycący i smaczny. Takie obiady jak nic nie było przygotowane jadło się w PRL-u, bo były szybko do przygotowania. Zawsze smakowały, a z dodatkiem ogórka kiszonego i musztardy, "smaki dzieciństwa", przepyszne.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11216
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6447
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5451
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13440
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5209
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11216
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6447
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5451
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13440
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5209
Składniki
Obieramy cebulę, kroimy w piórka. Na patelni odpowiedniej wielkości, rozgrzewamy tłuszcz. Smażymy pokrojoną cebulę. Dodajemy, sól, pieprz do smaku i majeranek. Smażymy na złoty kolor i wyjmujemy z patelni odsączając tłuszcz. Na pozostałym tłuszczu, układamy naszą kaszankę i obsmażamy, aby nam nie popękały jelita na małym ogniu z obydwu stron. Na koniec wkładamy usmażoną cebulkę na górę i po 2 minutach duszenia podajemy z ulubionymi dodatkami, nie zapominając o kiszonym ogórku i musztardzie.