Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki dzieciństwa wracają od czasu do czasu. Dzisiaj będzie u mnie na obiad właśnie taki przepis. Jest bardzo sycący i smaczny. Takie obiady jak nic nie było przygotowane jadło się w PRL-u, bo były szybko do przygotowania. Zawsze smakowały, a z dodatkiem ogórka kiszonego i musztardy, "smaki dzieciństwa", przepyszne.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 548
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1340
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 548
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1340
Składniki
Obieramy cebulę, kroimy w piórka. Na patelni odpowiedniej wielkości, rozgrzewamy tłuszcz. Smażymy pokrojoną cebulę. Dodajemy, sól, pieprz do smaku i majeranek. Smażymy na złoty kolor i wyjmujemy z patelni odsączając tłuszcz. Na pozostałym tłuszczu, układamy naszą kaszankę i obsmażamy, aby nam nie popękały jelita na małym ogniu z obydwu stron. Na koniec wkładamy usmażoną cebulkę na górę i po 2 minutach duszenia podajemy z ulubionymi dodatkami, nie zapominając o kiszonym ogórku i musztardzie.