Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6272
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9157
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8844
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6272
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9157
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8844
Składniki
Rybę rozmrozić. Najlepiej wyjqć wieczorem, a następnego dnia przystąpić do smażenia. U mnie było tylko pół łyżki wody po rozmrożeniu ryby. Polecam taką rybę. Delikatnie opłukać i dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić na porcje. Posypać pieprzem cytrynowym i solą. Oprószyć po obu stronach mąką wymieszaną z ziołami prowansalskimi. Zamaczać każdy kawałek w rozbełtanych jajkach i smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Gotowe. Smacznego