Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Smażona ryba w cytrynowym sosie"
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 964
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 964
Składniki
Umyj i osusz rybę. Oprósz solą i pieprzem. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oliwy. Usmaż rybę. Zdejmij z patelni i odstaw w ciepłe miejsce. Zlej oliwę z patelni.
Wyciśnij sok z 1/2 cytryny. Na patelnię, na której smażyła się ryba, włóż łyżkę masła. Wrzuć kilka listków szałwii, połówki 2 cytryn. Podsmaż. Dodaj sok z 1/2 cytryny. Dokładnie wymieszaj, dołóż rybę, dopraw solą i pieprzem.
Ugotuj obrane młode ziemniaki. Podawaj rybę z ziemniakami z koperkiem i pomidorkami.Źródło: Olivia