Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj danie rybne, smażona tuszka z morszczuka, ziemniaki, surówka z selera naciowego.
Roladki z tortilli to świetny pomysł na szybką, a jednocześnie elegancką prze...
Odsłon: 1100
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 448
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7935
Paszteciki ze szpinakiem, mozzarellą i suszonymi pomidorami
Odsłon: 95
Roladki z tortilli to świetny pomysł na szybką, a jednocześnie elegancką prze...
Odsłon: 1100
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 448
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7935
Paszteciki ze szpinakiem, mozzarellą i suszonymi pomidorami
Odsłon: 95
Składniki
Surówka: Olej mieszamy z sokiem z cytryny i pieprzem w stosunku: 4 łyżki oleju - 1 łyżka soku z cytryny - 1/4 łyżeczki pieprzu Wykonanie: Kapustę szatkujemy, ogórka, seler naciowy kroimy w kostkę, szczypiorek kroimy drobno i solimy.
Dodajemy kukurydzę i wszystko mieszamy - zalewamy miksturą z oleju, soku z cytryny i pieprzu. Odstawiamy na 30 minut.
Tusze z morszczuka pozbawiamy łusek, wnętrzności, dobrze płuczemy, posypujemy solą i pieprzem ziołowym.
Smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki, po ugotowaniu zlewamy wodę i odparowujemy, tłuczemy i nakładamy na talerz.
Podajemy z usmażoną tuszą morszczuka i surówką z selera naciowego. Smacznego!!!