Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj danie rybne, smażona tuszka z morszczuka, ziemniaki, surówka z selera naciowego.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 902
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1448
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 902
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1448
Składniki
Surówka: Olej mieszamy z sokiem z cytryny i pieprzem w stosunku: 4 łyżki oleju - 1 łyżka soku z cytryny - 1/4 łyżeczki pieprzu Wykonanie: Kapustę szatkujemy, ogórka, seler naciowy kroimy w kostkę, szczypiorek kroimy drobno i solimy.
Dodajemy kukurydzę i wszystko mieszamy - zalewamy miksturą z oleju, soku z cytryny i pieprzu. Odstawiamy na 30 minut.
Tusze z morszczuka pozbawiamy łusek, wnętrzności, dobrze płuczemy, posypujemy solą i pieprzem ziołowym.
Smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki, po ugotowaniu zlewamy wodę i odparowujemy, tłuczemy i nakładamy na talerz.
Podajemy z usmażoną tuszą morszczuka i surówką z selera naciowego. Smacznego!!!