Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażona tusza z morszczuka z surówką z selera.

Smażona tusza z morszczuka z surówką z selera.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1451 Ocena: 18892

Dodano:

Odsłon: 733

Dzisiaj danie rybne, smażona tuszka z morszczuka, ziemniaki, surówka z selera naciowego.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Surówka:

    Olej mieszamy z sokiem z cytryny i pieprzem w stosunku:

    4 łyżki oleju - 1 łyżka soku z cytryny - 1/4 łyżeczki pieprzu

    Wykonanie:

    Kapustę szatkujemy, ogórka, seler naciowy kroimy w kostkę, szczypiorek kroimy drobno i solimy.

  2. Dodajemy kukurydzę i wszystko mieszamy - zalewamy miksturą z oleju, soku z cytryny i pieprzu. Odstawiamy na 30 minut.

  3. Tusze z morszczuka pozbawiamy łusek, wnętrzności, dobrze płuczemy, posypujemy solą i pieprzem ziołowym.

  4. Smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki, po ugotowaniu zlewamy wodę i odparowujemy, tłuczemy i nakładamy na talerz.

  5. Podajemy z usmażoną tuszą morszczuka i surówką z selera naciowego.
    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń