Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję smaczne danie z kurczaka, smażone tylne ćwiartki, podane z ziemniakami, papryką ostrą i marynowaną cukinią.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456771
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1201
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2081
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456771
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1201
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2081
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Wymyte i wyczyszczone ćwiartki nacieramy przyprawą ziołową do kurczaka, zakrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. Po godzinie smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy ziemniaki.
Dodajemy pokrojoną w pół plastry posoloną cebulę i wraz z cebulą jeszcze dusimy pod przykryciem do zmiękczenia cebuli.
Usmażone ćwiartki kurczaka wykładamy na talerze z ugotowanymi ziemniakami posypanymi drobno pokrojonymi papryczkami i sałatką z marynowanej cukinii. Smacznego!!!