Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję smaczne danie z kurczaka, smażone tylne ćwiartki, podane z ziemniakami, papryką ostrą i marynowaną cukinią.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13773
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1584
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15340
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6263
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13773
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1584
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15340
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6263
Składniki
Wymyte i wyczyszczone ćwiartki nacieramy przyprawą ziołową do kurczaka, zakrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. Po godzinie smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy ziemniaki.
Dodajemy pokrojoną w pół plastry posoloną cebulę i wraz z cebulą jeszcze dusimy pod przykryciem do zmiękczenia cebuli.
Usmażone ćwiartki kurczaka wykładamy na talerze z ugotowanymi ziemniakami posypanymi drobno pokrojonymi papryczkami i sałatką z marynowanej cukinii. Smacznego!!!