Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony filet z kaczki podany z ziemniakami, sałatką z kapusty i papryk oraz z papryczkami marynowanymi cherry.
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 930
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1246
Polecam na kolację.
Odsłon: 160
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 160
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 930
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1246
Polecam na kolację.
Odsłon: 160
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 160
Składniki
Wymyty, osuszony filet nacieramy suchymi przyprawami z solą, przykrywamy i odstawiamy na godzinę lub dwie do lodówki. W między czasie przygotowujemy ziemniaki do gotowania. Filety nacinamy i smażymy na patelni bez tłuszczu, układamy skórą do dołu. Tłuszcz ładnie się wytopi i jak będzie zarumieniona to przewracamy ją na drugą stronę i smażymy na wolnym ogniu do jej miękkości. Podczas smażenia dodajemy łodyżki świeżego lubczyku. Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie. Usmażony filet dzielimy na dwie porcje, podajemy z ziemniakami, sałatką i marynowanymi papryczkami cherry. Smacznego !!!