Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony filet z kaczki podany z ziemniakami, sałatką z kapusty i papryk oraz z papryczkami marynowanymi cherry.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30949
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3649
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4773
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30949
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3649
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4773
Składniki
Wymyty, osuszony filet nacieramy suchymi przyprawami z solą, przykrywamy i odstawiamy na godzinę lub dwie do lodówki. W między czasie przygotowujemy ziemniaki do gotowania. Filety nacinamy i smażymy na patelni bez tłuszczu, układamy skórą do dołu. Tłuszcz ładnie się wytopi i jak będzie zarumieniona to przewracamy ją na drugą stronę i smażymy na wolnym ogniu do jej miękkości. Podczas smażenia dodajemy łodyżki świeżego lubczyku. Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie. Usmażony filet dzielimy na dwie porcje, podajemy z ziemniakami, sałatką i marynowanymi papryczkami cherry. Smacznego !!!