Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne. Doskonałe do obiadu i pyszna przekąska. Soczyste, chrupiące o oryginalnym smaku. Najlepsze na ciepło.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 74
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 175
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 375
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 74
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 175
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 375
Składniki
Pieczarki dokładnie myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym. Olej przelewamy do niewielkiego saganka o grubym dnie na wysokość 4 cm i rozgrzewamy. Jajko z przyprawą, solą i pieprzem roztrzepujemy w miseczce. Pieczarki najpierw maczamy w jajku, następnie dokładnie w bułce tartej, otrzepujemy z jej nadmiaru i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy z dwóch stron na rumiano. Gotowe odsączamy na ręczniku papierowym. Można podawać jako samodzielne danie, z pieczywem lub z ziemniakami do obiadu.