Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażone pieczarki

Smażone pieczarki

Autor:

Przepisów i artykułów: 573 Ocena: 10265

Dodano:

Odsłon: 5101

Rewelacyjne. Doskonałe do obiadu i pyszna przekąska. Soczyste, chrupiące o oryginalnym smaku. Najlepsze na ciepło.

Składniki

  • pieczarki małe lub średnie 400 g
  • przyprawa tandoori masala 2 czubate łyżeczki
  • 1 jajko + szczypta soli i pieprzu
  • bułka tarta do panierowania
  • ew. natka pietruszki
  • olej do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki dokładnie myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym.
    Olej przelewamy do niewielkiego saganka o grubym dnie na wysokość 4 cm i rozgrzewamy.
    Jajko z przyprawą, solą i pieprzem roztrzepujemy w miseczce. Pieczarki najpierw maczamy w jajku, następnie dokładnie w bułce tartej, otrzepujemy z jej nadmiaru i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy z dwóch stron na rumiano.
    Gotowe odsączamy na ręczniku papierowym.
    Można podawać jako samodzielne danie, z pieczywem lub z ziemniakami do obiadu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń