Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Smażone pierogi"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 275
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 110
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4579
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 186
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 275
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 110
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4579
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 186
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Składniki
Bułkę namoczyć. Mięso zmielić razem z cebulą i odciśniętą bułką. Wyrobić z żółtkiem i doprawić. Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Rozwałkować, wycinać krążki, nadziewać farszem i zlepiać fantazyjnie. Gotować w osolonej wodzie.
Kapustę poszatkować. Na rozgrzanych 2 łyżkach masła zeszklić cebulę, dodać kapustę, oprószyć solą i pieprzem i dusić do miękkości. Dodać koperek i zagęścić zasmażką.
Pierogi obsmażyć na złoty kolor na oleju i podawać z kapustą.
ok. 75 minut
Do farszu mięsnego można dodać po kawałku marchewki i pietruszki z zupy oraz nieco ziół, np. majeranku lub pieprzu ziołowego.Źródło: Twoje Imperium