Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 76
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 143
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 58
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 59
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 76
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 143
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 58
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 59
Składniki
1. kapustę gotować ok 20 min, odcedzić, 2. cebule posiekać, poddusić na oleju, dodać posiekane pieczarki, dusić, doprawić sola i pieprzem, dodać kapustę, dusić razem ok 15 min, wystudzić, 3. ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, jeszcze gorace przecisnąć przez praskę, lekko przestudzić, dodać obydwie maki i jajko, zrobić ciasto (mąki mozna dodać wiecej ale ciasto musi być klejące, dzieki temu pierogi są mieciutki), 4. ręce obsypac mąką, nabierać ciasto, formować placuszki, nałożyć farsz, sklejać pierogi (za każdym razem posypywać rece mąką), 5. pierogi smazyc na rozgrzanym oleju, po ok 3 min z jecnej strony, smacznego