Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 418
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1795
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 359
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 418
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1795
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 359
Składniki
1. kapustę gotować ok 20 min, odcedzić, 2. cebule posiekać, poddusić na oleju, dodać posiekane pieczarki, dusić, doprawić sola i pieprzem, dodać kapustę, dusić razem ok 15 min, wystudzić, 3. ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, jeszcze gorace przecisnąć przez praskę, lekko przestudzić, dodać obydwie maki i jajko, zrobić ciasto (mąki mozna dodać wiecej ale ciasto musi być klejące, dzieki temu pierogi są mieciutki), 4. ręce obsypac mąką, nabierać ciasto, formować placuszki, nałożyć farsz, sklejać pierogi (za każdym razem posypywać rece mąką), 5. pierogi smazyc na rozgrzanym oleju, po ok 3 min z jecnej strony, smacznego