Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2084
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4076
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2084
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4076
Składniki
1. kapustę gotować ok 20 min, odcedzić, 2. cebule posiekać, poddusić na oleju, dodać posiekane pieczarki, dusić, doprawić sola i pieprzem, dodać kapustę, dusić razem ok 15 min, wystudzić, 3. ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, jeszcze gorace przecisnąć przez praskę, lekko przestudzić, dodać obydwie maki i jajko, zrobić ciasto (mąki mozna dodać wiecej ale ciasto musi być klejące, dzieki temu pierogi są mieciutki), 4. ręce obsypac mąką, nabierać ciasto, formować placuszki, nałożyć farsz, sklejać pierogi (za każdym razem posypywać rece mąką), 5. pierogi smazyc na rozgrzanym oleju, po ok 3 min z jecnej strony, smacznego