Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20858
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20858
Składniki
1. kapustę gotować ok 20 min, odcedzić, 2. cebule posiekać, poddusić na oleju, dodać posiekane pieczarki, dusić, doprawić sola i pieprzem, dodać kapustę, dusić razem ok 15 min, wystudzić, 3. ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, jeszcze gorace przecisnąć przez praskę, lekko przestudzić, dodać obydwie maki i jajko, zrobić ciasto (mąki mozna dodać wiecej ale ciasto musi być klejące, dzieki temu pierogi są mieciutki), 4. ręce obsypac mąką, nabierać ciasto, formować placuszki, nałożyć farsz, sklejać pierogi (za każdym razem posypywać rece mąką), 5. pierogi smazyc na rozgrzanym oleju, po ok 3 min z jecnej strony, smacznego