Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-08-2011
Szybkie danie w sam raz nadające się na obiad lub kolację.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 309
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26081
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8948
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 735
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 309
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26081
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8948
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 735
Składniki
► Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, okroić i odciąć luźniejsze części, rozbić tłuczkiem przez folię. ► Rozkłócone jajko przyprawić z solą i pieprzem, osobno zmieszać tarty parmezan z tartą bułką i czosnkiem w proszku. Mięso maczać w jajku i obtoczyć w przygotowanej panierce. ► Mięso smażyć w patelni na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron, aż nabierze złotobrązowego koloru.