Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-08-2011
Szybkie danie w sam raz nadające się na obiad lub kolację.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2373
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4473
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1492
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 434
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2373
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4473
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1492
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 434
Składniki
► Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, okroić i odciąć luźniejsze części, rozbić tłuczkiem przez folię. ► Rozkłócone jajko przyprawić z solą i pieprzem, osobno zmieszać tarty parmezan z tartą bułką i czosnkiem w proszku. Mięso maczać w jajku i obtoczyć w przygotowanej panierce. ► Mięso smażyć w patelni na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron, aż nabierze złotobrązowego koloru.