Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-08-2011
Szybkie danie w sam raz nadające się na obiad lub kolację.
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13277
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2602
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10746
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 401
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8312
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13277
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2602
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10746
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 401
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8312
Składniki
► Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, okroić i odciąć luźniejsze części, rozbić tłuczkiem przez folię. ► Rozkłócone jajko przyprawić z solą i pieprzem, osobno zmieszać tarty parmezan z tartą bułką i czosnkiem w proszku. Mięso maczać w jajku i obtoczyć w przygotowanej panierce. ► Mięso smażyć w patelni na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron, aż nabierze złotobrązowego koloru.