Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry schabu smażone z cebulą i małymi, całymi pieczarkami. Danie podane jest z pieczywek, ale jest też smaczne podane z parzoną kaszą polaną tłuszczem. Polecam :)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2614
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2614
Składniki
Wymyty, pokrojony schab w plastry doprawiamy pieprzem ziołowym i solą. Rozgrzewamy smalec na dużej patelni. Na rozgrzany tłuszcz układamy przyprawione plastry schabu.
Smażymy do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy pokrojone w pół plastry cebulę i wymyte pieczarki. Dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli i pieczarek.
Usmażone plastry schabu z cebulą i pieczarkami wykładamy do miseczki.
Nakładamy na talerze i podajemy z pieczywem.
lub z parzoną kaszą. Smacznego!!!