Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry schabu smażone z cebulą i małymi, całymi pieczarkami. Danie podane jest z pieczywek, ale jest też smaczne podane z parzoną kaszą polaną tłuszczem. Polecam :)
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 831
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 101
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 68
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 831
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 101
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 68
Składniki
Wymyty, pokrojony schab w plastry doprawiamy pieprzem ziołowym i solą. Rozgrzewamy smalec na dużej patelni. Na rozgrzany tłuszcz układamy przyprawione plastry schabu.
Smażymy do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy pokrojone w pół plastry cebulę i wymyte pieczarki. Dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli i pieczarek.
Usmażone plastry schabu z cebulą i pieczarkami wykładamy do miseczki.
Nakładamy na talerze i podajemy z pieczywem.
lub z parzoną kaszą. Smacznego!!!