Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry schabu smażone z cebulą i małymi, całymi pieczarkami. Danie podane jest z pieczywek, ale jest też smaczne podane z parzoną kaszą polaną tłuszczem. Polecam :)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 393
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 393
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Wymyty, pokrojony schab w plastry doprawiamy pieprzem ziołowym i solą. Rozgrzewamy smalec na dużej patelni. Na rozgrzany tłuszcz układamy przyprawione plastry schabu.
Smażymy do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy pokrojone w pół plastry cebulę i wymyte pieczarki. Dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli i pieczarek.
Usmażone plastry schabu z cebulą i pieczarkami wykładamy do miseczki.
Nakładamy na talerze i podajemy z pieczywem.
lub z parzoną kaszą. Smacznego!!!