Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone udka z kurczaka podane z ziemniakami i marynowanymi ogórkami i papryką.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1308
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 912
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1449
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1308
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 912
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1449
Składniki
Wymyte i oczyszczone udka dobrze nacieramy solą i pieprzem. Natarte udka zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor, do miękkości mięsa. W między czasie zagotowyjemy ziemniaki. Usmażone udka podajemy z ziemniakami polanymi tłuszczem z cebulką i marynowanymi ogórkami z papryką. Smacznego !!!