Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone udka z kurczaka podane z ziemniakami i marynowanymi ogórkami i papryką.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5629
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12219
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5629
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12219
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Składniki
Wymyte i oczyszczone udka dobrze nacieramy solą i pieprzem. Natarte udka zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor, do miękkości mięsa. W między czasie zagotowyjemy ziemniaki. Usmażone udka podajemy z ziemniakami polanymi tłuszczem z cebulką i marynowanymi ogórkami z papryką. Smacznego !!!