Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie z kurczaka podane z młodymi ziemniakami i warzywną sałatką z kapusty, papryk i ogórka.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4944
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13361
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7497
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4944
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13361
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7497
Składniki
Wymyte i wyczyszczone ćwiartki nacieramy solą i pieprzem. Cebulę obraną kroimy w piórka. Na gorącym tłuszczu smażymy ćwiartki kurczaka na rumiany kolor, dodajemy pokrojoną cebulę, majeranek, lubczyk i smażymy pod przykryciem do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone udka podajemy z ziemniakami i warzywną sałatką z kapusty, papryk i ogórka. Smacznego !!!