Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie z kurczaka podane z młodymi ziemniakami i warzywną sałatką z kapusty, papryk i ogórka.
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 63
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 63
Składniki
Wymyte i wyczyszczone ćwiartki nacieramy solą i pieprzem. Cebulę obraną kroimy w piórka. Na gorącym tłuszczu smażymy ćwiartki kurczaka na rumiany kolor, dodajemy pokrojoną cebulę, majeranek, lubczyk i smażymy pod przykryciem do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone udka podajemy z ziemniakami i warzywną sałatką z kapusty, papryk i ogórka. Smacznego !!!