Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy obiad to udka smażone na patelni z ziemniaczkami i surówką. Obiad prosty w przygotowaniu, a za razem bardzo smaczny. Polecam.
patelnia, nóż, miska, ścierka,
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44662
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182103
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 256
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44662
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182103
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 256
Składniki
Składniki marynaty wymieszać. Udka kurczaka umyć , osuszyć , przekroić na pół jeżeli duże , następnie natrzeć przygotowaną marynatą zakryć ścierką i odłożyć w chłodne miejsce na 30 minut. Po tym czasie udka przełożyć na patelnię z rozgrzaną oliwą i smażyć na średnim ogniu do miękkości mięsa od czasu do czasu podlewając sosem wytworzonym podczas pieczenia lub letnią wodą. Po usmażeniu udka wyjąć , a sos zagęścić mąką wymieszoną w wodzie (jeżeli chcemy sos).
Danie gotowe do podania.