Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażonka z łopatki

Smażonka z łopatki

Autor:

Przepisów i artykułów: 152 Ocena: 4210

Dodano:

Odsłon: 8054

Smażonka z łopatki.... bardzo syta i bardzo smaczna a przede wszystkim ekspresowa w wykonaniu....... Polecam

Składniki

  • -1,5 kg łopatki
  • -1 kg cebuli
  • -1 łyżka majeranki
  • -20 dkg margaryny
  • -sól
  • pieprz
  • -delikat do mięs
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Smażonka z łopatki

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    Mięso, kroimy w kostkę,cebulę w krążki,półplasterki ,margarynę(10dkg), rozgrzewamy na patelni i wrzucamy mięso,dusimy do miękkości pod przykryciem,dodać przyprawy (mięso na patelni doprawić solą pieprzem delikat do mięs,majerankiem
    Do garnka wlać 1/2 szklanki wody ,wrzucić
    1 kostkę rosołową,10dkg margaryny ,cebulkę i dusić do miękkości .Następnie do cebulki dodać miękkie mięso i wymieszać (jeśli trzeba doprawić do smaku)
    Podajemy z chlebem

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pesto 28 października 2014 Jaką funkcję pełni margaryna w tym przepisie? Poza tym, że psuje smak, dodaje potrawie 800kcal i do tego jest niezdrowa.

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń