Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chyba najprostszy przepis jaki może być na kurczaka nie licząc oczywiście tego gotowanego w rosole. Mięso jest wyśmienite, delikatne i kruche. Idealnie nadaje się na obiad.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 227
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 227
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Składniki
Udka dzielimy na pół, a następnie każdą część obtaczamy dokładnie w przyprawie do kurczaka.
Przyprawione udka kładziemy na dobrze rozgrzaną teflonową patelnię i podsmażamy lekko z obu stron bez dodatku tłuszczu na średnim ogniu.
Podsmażone udka podlewamy lekko wodą , przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez około 30-40 minut, pamiętając, aby co jakiś czas przewracać mięso tak aby nam się równomiernie poddusiło i nie było surowe w środku. Gotowe udka przekładamy na talerz i wcinamy. Smacznego !!!
;-D
;-)))