Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chyba najprostszy przepis jaki może być na kurczaka nie licząc oczywiście tego gotowanego w rosole. Mięso jest wyśmienite, delikatne i kruche. Idealnie nadaje się na obiad.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Udka dzielimy na pół, a następnie każdą część obtaczamy dokładnie w przyprawie do kurczaka.
Przyprawione udka kładziemy na dobrze rozgrzaną teflonową patelnię i podsmażamy lekko z obu stron bez dodatku tłuszczu na średnim ogniu.
Podsmażone udka podlewamy lekko wodą , przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez około 30-40 minut, pamiętając, aby co jakiś czas przewracać mięso tak aby nam się równomiernie poddusiło i nie było surowe w środku. Gotowe udka przekładamy na talerz i wcinamy. Smacznego !!!
;-D
;-)))