Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne rozwiązanie, jeśli masz ochotę na rybny obiad. Proponujemy dorsza, z frytkami i zdrową surówką z selera.
Smaki Grecji!
Odsłon: 36
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 1105
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 150
Smaki Grecji!
Odsłon: 36
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 1105
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 150
Składniki
Rozpoczynamy od porcjowania filetu - na 4 równe kawałki. Solimy, pieprzymy i przystępujemy do panierowania. Najpierw rybę wrzucamy do mąki, z mąki do roztrzepanego jajka z odrobiną mleka i na końcu do bułki tartej.
Kładziemy tak przygotowaną rybę i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Połowę selera należy obrać ze skóry. Zetrzeć na tarce na grubych oczkach i skropić połówką cytryny. Teraz wystarczy dodać śmietanę i doprawić solą i cukrem do smaku.
Ziemniaki obieramy, myjemy i tniemy na frytki. My na Wiejskiej wolimy grubsze frytki, a nie takie cieniasy. Smażymy na oleju rzepakowym. Pamiętajcie - wrzucamy osuszone frytki do rozgrzanego oleju. Frytki, surówkę i rybę podajemy na talerzu.