Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne rozwiązanie, jeśli masz ochotę na rybny obiad. Proponujemy dorsza, z frytkami i zdrową surówką z selera.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 381
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 91
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 250
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 307
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 381
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 91
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 250
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 307
Składniki
Rozpoczynamy od porcjowania filetu - na 4 równe kawałki. Solimy, pieprzymy i przystępujemy do panierowania. Najpierw rybę wrzucamy do mąki, z mąki do roztrzepanego jajka z odrobiną mleka i na końcu do bułki tartej.
Kładziemy tak przygotowaną rybę i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Połowę selera należy obrać ze skóry. Zetrzeć na tarce na grubych oczkach i skropić połówką cytryny. Teraz wystarczy dodać śmietanę i doprawić solą i cukrem do smaku.
Ziemniaki obieramy, myjemy i tniemy na frytki. My na Wiejskiej wolimy grubsze frytki, a nie takie cieniasy. Smażymy na oleju rzepakowym. Pamiętajcie - wrzucamy osuszone frytki do rozgrzanego oleju. Frytki, surówkę i rybę podajemy na talerzu.