Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne rozwiązanie, jeśli masz ochotę na rybny obiad. Proponujemy dorsza, z frytkami i zdrową surówką z selera.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8310
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1208
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10045
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4597
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 636
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8310
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1208
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10045
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4597
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 636
Składniki
Rozpoczynamy od porcjowania filetu - na 4 równe kawałki. Solimy, pieprzymy i przystępujemy do panierowania. Najpierw rybę wrzucamy do mąki, z mąki do roztrzepanego jajka z odrobiną mleka i na końcu do bułki tartej.
Kładziemy tak przygotowaną rybę i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Połowę selera należy obrać ze skóry. Zetrzeć na tarce na grubych oczkach i skropić połówką cytryny. Teraz wystarczy dodać śmietanę i doprawić solą i cukrem do smaku.
Ziemniaki obieramy, myjemy i tniemy na frytki. My na Wiejskiej wolimy grubsze frytki, a nie takie cieniasy. Smażymy na oleju rzepakowym. Pamiętajcie - wrzucamy osuszone frytki do rozgrzanego oleju. Frytki, surówkę i rybę podajemy na talerzu.