Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne rozwiązanie, jeśli masz ochotę na rybny obiad. Proponujemy dorsza, z frytkami i zdrową surówką z selera.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10577
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336881
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4648
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424564
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10577
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336881
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4648
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424564
Składniki
Rozpoczynamy od porcjowania filetu - na 4 równe kawałki. Solimy, pieprzymy i przystępujemy do panierowania. Najpierw rybę wrzucamy do mąki, z mąki do roztrzepanego jajka z odrobiną mleka i na końcu do bułki tartej.
Kładziemy tak przygotowaną rybę i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Połowę selera należy obrać ze skóry. Zetrzeć na tarce na grubych oczkach i skropić połówką cytryny. Teraz wystarczy dodać śmietanę i doprawić solą i cukrem do smaku.
Ziemniaki obieramy, myjemy i tniemy na frytki. My na Wiejskiej wolimy grubsze frytki, a nie takie cieniasy. Smażymy na oleju rzepakowym. Pamiętajcie - wrzucamy osuszone frytki do rozgrzanego oleju. Frytki, surówkę i rybę podajemy na talerzu.