Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony filet z kaczki podany z ziemniakami i ostrymi papryczkami cherry.
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten prze...
Odsłon: 7159
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1441
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 325
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36265
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten prze...
Odsłon: 7159
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1441
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 325
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36265
Składniki
Filet z kaczki nacieramy solą i przyprawą do kaczki. Natarty filet przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po 2 godzinach wyjmujemy filet z lodówki, lekko nacinamy skórkę i smażymy na suchej patelni do miękkości mięsa, kilka razy przewracamy filet na drugą stronę.
W między czasie obieramy cebulę i kroimy w pół plastry, lekko solimy. Cebulę oraz pokrojone łodyżki lubczyku dodajemy na patelnię, dusimy 20 minut pod przykryciem aż cebula ładnie się zeszkli. Zagotowujemy obrane, wymyte ziemniaki. Usmażony filet dzielimy na połowę i podajemy z ugotowanymi ziemniakami z cebulką oraz marynowanymi papryczkami cherry. Smacznego !!!