Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony filet z kaczki podany z ziemniakami i ostrymi papryczkami cherry.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31251
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31251
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Filet z kaczki nacieramy solą i przyprawą do kaczki. Natarty filet przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po 2 godzinach wyjmujemy filet z lodówki, lekko nacinamy skórkę i smażymy na suchej patelni do miękkości mięsa, kilka razy przewracamy filet na drugą stronę.
W między czasie obieramy cebulę i kroimy w pół plastry, lekko solimy. Cebulę oraz pokrojone łodyżki lubczyku dodajemy na patelnię, dusimy 20 minut pod przykryciem aż cebula ładnie się zeszkli. Zagotowujemy obrane, wymyte ziemniaki. Usmażony filet dzielimy na połowę i podajemy z ugotowanymi ziemniakami z cebulką oraz marynowanymi papryczkami cherry. Smacznego !!!