Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażony filet z kaczki, ziemniaki, papryka.

Smażony filet z kaczki, ziemniaki, papryka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1468 Ocena: 19279

Dodano:

Odsłon: 2810

Smażony filet z kaczki podany z ziemniakami i ostrymi papryczkami cherry.

Składniki

  • filet z kaczki 1 cały
  • ziemniaki 6-8 szt.
  • cebula 1 szt.
  • papryczki marynowane cherry 6 szt.
  • Sól
  • przyprawa do kaczki
  • łodyżki lubczyku
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filet z kaczki nacieramy solą i przyprawą do kaczki. Natarty filet przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po 2 godzinach wyjmujemy filet z lodówki, lekko nacinamy skórkę i smażymy na suchej patelni do miękkości mięsa, kilka razy przewracamy filet na drugą stronę.

  2. W między czasie obieramy cebulę i kroimy w pół plastry, lekko solimy. Cebulę oraz pokrojone łodyżki lubczyku dodajemy na patelnię, dusimy 20 minut pod przykryciem aż cebula ładnie się zeszkli. Zagotowujemy obrane, wymyte ziemniaki. Usmażony filet dzielimy na połowę i podajemy z ugotowanymi ziemniakami z cebulką oraz marynowanymi papryczkami cherry.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń