Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony filet z kaczki podany z ziemniakami i ostrymi papryczkami cherry.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8629
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7191
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4916
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327822
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8629
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7191
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4916
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327822
Składniki
Filet z kaczki nacieramy solą i przyprawą do kaczki. Natarty filet przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po 2 godzinach wyjmujemy filet z lodówki, lekko nacinamy skórkę i smażymy na suchej patelni do miękkości mięsa, kilka razy przewracamy filet na drugą stronę.
W między czasie obieramy cebulę i kroimy w pół plastry, lekko solimy. Cebulę oraz pokrojone łodyżki lubczyku dodajemy na patelnię, dusimy 20 minut pod przykryciem aż cebula ładnie się zeszkli. Zagotowujemy obrane, wymyte ziemniaki. Usmażony filet dzielimy na połowę i podajemy z ugotowanymi ziemniakami z cebulką oraz marynowanymi papryczkami cherry. Smacznego !!!