Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na piątkowy obiad. Rybka smaczna i prosta w przygotowaniu. Tak przygotowaną rybkę można również włożyć do zalewy octowej wychodzi pyszna. Polecam
patelnia, nóż, ręcznik papierowy, naczynia do panierki, widelec,
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2785
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 108
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2785
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 108
Składniki
Rybę umyć , osuszyć i pokroić na kawałki. Kawałki oprószyć solą , pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Jajka rozbełtać w misce z dodatkiem przyprawy do ryb. Do jednego naczynia wsypać mąkę , do drugiego bułkę tartą. Rybę obtaczać w mące, następnie w rozbełtanych jajkach i na końcu panierować w bułce tartej. Rybę smażyć na rozgrzanym oleju na złoty , rumiany kolor z każdej strony. Opcjonalnie - odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać do obiadu lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego Rada; Tak przygotowaną rybkę można zalać zalewą octową i po 2 - 3 dniach mamy pyszną ryb opiekaną .
Rybka po usmażeniu gotowa do podania.