Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na piątkowy obiad. Rybka smaczna i prosta w przygotowaniu. Tak przygotowaną rybkę można również włożyć do zalewy octowej wychodzi pyszna. Polecam
patelnia, nóż, ręcznik papierowy, naczynia do panierki, widelec,
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3033
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 919
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 632
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3033
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 919
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 632
Składniki
Rybę umyć , osuszyć i pokroić na kawałki. Kawałki oprószyć solą , pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Jajka rozbełtać w misce z dodatkiem przyprawy do ryb. Do jednego naczynia wsypać mąkę , do drugiego bułkę tartą. Rybę obtaczać w mące, następnie w rozbełtanych jajkach i na końcu panierować w bułce tartej. Rybę smażyć na rozgrzanym oleju na złoty , rumiany kolor z każdej strony. Opcjonalnie - odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać do obiadu lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego Rada; Tak przygotowaną rybkę można zalać zalewą octową i po 2 - 3 dniach mamy pyszną ryb opiekaną .
Rybka po usmażeniu gotowa do podania.