Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Według mnie karp jest jedną ze smaczniejszych ryb. Przyrządzałabym go dużo częściej, gdyby nie … ości :/ Dzisiaj prosta i smaczna propozycja: smażony karp z patelni
Filety ryby kroję na mniejsze części. Każdą z części delikatnie solę, przekładam na talerz. Cebulę kroję w półplasterki i obkładam nią rybę na talerzu, tak aby przeszła ona smakiem i zapachem cebulki. Przykrywam wszystko folią aluminiową i pozostawiam na minimum godzinę, tak by wszystkie smaki dobrze się przegryzły.
Następnie każdy kawałek karpia obtaczam w mące – dokładnie. Później w rozkłóconym jajku, a na końcu w bułeczce tartej. W międzyczasie na patelni rozgrzewam olej i gdy jest dobrze rozgrzany, kładę na patelni rybę. Podsmażam ją na złoto z obu stron.
Na samym już końcu, do rozkłóconego jajka wrzucam cebulkę, którą karp był obłożony. Potem cebulkę przekładam do bułeczki tartej i tak zapanierowaną również podsmażam na patelni.
Smacznego!!!
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 44
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 49
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 156
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 156
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 111
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 146
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 44
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 49
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 156
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 156
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 111
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 146
Składniki
Filety ryby kroję na mniejsze części. Każdą z części delikatnie solę, przekładam na talerz. Cebulę kroję w półplasterki i obkładam nią rybę na talerzu, tak aby przeszła ona smakiem i zapachem cebulki. Przykrywam wszystko folią aluminiową i pozostawiam na minimum godzinę, tak by wszystkie smaki dobrze się przegryzły.
Następnie każdy kawałek karpia obtaczam w mące – dokładnie. Później w rozkłóconym jajku, a na końcu w bułeczce tartej. W międzyczasie na patelni rozgrzewam olej i gdy jest dobrze rozgrzany, kładę na patelni rybę. Podsmażam ją na złoto z obu stron.
Na samym już końcu, do rozkłóconego jajka wrzucam cebulkę, którą karp był obłożony. Potem cebulkę przekładam do bułeczki tartej i tak zapanierowaną również podsmażam na patelni. Smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Spaghetti cytrynowe. Danie w mniej niż 15 minut.
Dania główne
Chrupiące gofry
Dania główne
Chili con carne
Dania główne
Placki z żółtej cukinii
Spaghetti cytrynowe. Danie w mniej niż 15 minut.
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 2
Chrupiące gofry
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 8