Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najważniejszy gość na wigilijnym stole bez ości!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 8629
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1007
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4306
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 812
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1082
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4038
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 8629
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1007
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4306
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 812
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1082
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4038
Składniki
Wyfiletowałam karpia, i pozbyłam się też tych długich ości brzusznych. Ta metoda na nie nie działa :) Mięso od wewnątrz trzeba naciąć raz przy razie, prawie do skóry. Drobne wewnętrzne ości będą w krótkich kawałeczkach i tłuszcz podczas smażenia będzie miał do nich lepszy dostęp. Filety podzieliłam na kawałki, posypałam przyprawą sól cytrynowa- zawiera, oprócz soli, suszony czosnek i coś kwaśnego. Kawałki opanierowałam najpierw w mące, potem w rozkłóconym jaju a potem w bułce tartej. Smażyłam na średnio dużym ogniu. Kawałeczki ości podczas smażenia zmacerują się i całkowicie zmiękną. Podczas konsumpcji wcale ich nie czuć w najmniejszym stopniu.
Smacznego :)