Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najważniejszy gość na wigilijnym stole bez ości!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Wyfiletowałam karpia, i pozbyłam się też tych długich ości brzusznych. Ta metoda na nie nie działa :) Mięso od wewnątrz trzeba naciąć raz przy razie, prawie do skóry. Drobne wewnętrzne ości będą w krótkich kawałeczkach i tłuszcz podczas smażenia będzie miał do nich lepszy dostęp. Filety podzieliłam na kawałki, posypałam przyprawą sól cytrynowa- zawiera, oprócz soli, suszony czosnek i coś kwaśnego. Kawałki opanierowałam najpierw w mące, potem w rozkłóconym jaju a potem w bułce tartej. Smażyłam na średnio dużym ogniu. Kawałeczki ości podczas smażenia zmacerują się i całkowicie zmiękną. Podczas konsumpcji wcale ich nie czuć w najmniejszym stopniu.
Smacznego :)