Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najważniejszy gość na wigilijnym stole bez ości!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11514
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1235
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12083
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2357
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11514
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1235
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12083
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2357
Składniki
Wyfiletowałam karpia, i pozbyłam się też tych długich ości brzusznych. Ta metoda na nie nie działa :) Mięso od wewnątrz trzeba naciąć raz przy razie, prawie do skóry. Drobne wewnętrzne ości będą w krótkich kawałeczkach i tłuszcz podczas smażenia będzie miał do nich lepszy dostęp. Filety podzieliłam na kawałki, posypałam przyprawą sól cytrynowa- zawiera, oprócz soli, suszony czosnek i coś kwaśnego. Kawałki opanierowałam najpierw w mące, potem w rozkłóconym jaju a potem w bułce tartej. Smażyłam na średnio dużym ogniu. Kawałeczki ości podczas smażenia zmacerują się i całkowicie zmiękną. Podczas konsumpcji wcale ich nie czuć w najmniejszym stopniu.
Smacznego :)