Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najważniejszy gość na wigilijnym stole bez ości!
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17925
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6741
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17925
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6741
Składniki
Wyfiletowałam karpia, i pozbyłam się też tych długich ości brzusznych. Ta metoda na nie nie działa :) Mięso od wewnątrz trzeba naciąć raz przy razie, prawie do skóry. Drobne wewnętrzne ości będą w krótkich kawałeczkach i tłuszcz podczas smażenia będzie miał do nich lepszy dostęp. Filety podzieliłam na kawałki, posypałam przyprawą sól cytrynowa- zawiera, oprócz soli, suszony czosnek i coś kwaśnego. Kawałki opanierowałam najpierw w mące, potem w rozkłóconym jaju a potem w bułce tartej. Smażyłam na średnio dużym ogniu. Kawałeczki ości podczas smażenia zmacerują się i całkowicie zmiękną. Podczas konsumpcji wcale ich nie czuć w najmniejszym stopniu.
Smacznego :)