Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najważniejszy gość na wigilijnym stole bez ości!
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 229
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2038
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10160
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 954
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 229
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2038
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10160
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 954
Składniki
Wyfiletowałam karpia, i pozbyłam się też tych długich ości brzusznych. Ta metoda na nie nie działa :) Mięso od wewnątrz trzeba naciąć raz przy razie, prawie do skóry. Drobne wewnętrzne ości będą w krótkich kawałeczkach i tłuszcz podczas smażenia będzie miał do nich lepszy dostęp. Filety podzieliłam na kawałki, posypałam przyprawą sól cytrynowa- zawiera, oprócz soli, suszony czosnek i coś kwaśnego. Kawałki opanierowałam najpierw w mące, potem w rozkłóconym jaju a potem w bułce tartej. Smażyłam na średnio dużym ogniu. Kawałeczki ości podczas smażenia zmacerują się i całkowicie zmiękną. Podczas konsumpcji wcale ich nie czuć w najmniejszym stopniu.
Smacznego :)