Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie w stylu azjatyckim z makaronem i krewetkami, z sosem o słodko-czosnkowym aromacie z orzechową nutą.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85132
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2420
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9928
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3849
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7040
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85132
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2420
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9928
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3849
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7040
Składniki
Krewetki podsmażamy.
Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Czosnek, imbir, orzeszki ziemne miksujemy razem a następnie mieszamy z sosem sojowym i sosem chilli.
Pokrojoną cebulę i papryczkę podsmażamy i odkładamy na talerz.
Smażymy ugotowany makaron i polewamy go gotowym sosem z orzeszków, dodajemy krewetki.
Całość skrapiamy z sokiem z limonki.
Gotowe danie dekorujemy smażoną cebulą i papryczką chilli.