Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie w stylu azjatyckim z makaronem i krewetkami, z sosem o słodko-czosnkowym aromacie z orzechową nutą.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 957
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 957
Składniki
Krewetki podsmażamy.
Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Czosnek, imbir, orzeszki ziemne miksujemy razem a następnie mieszamy z sosem sojowym i sosem chilli.
Pokrojoną cebulę i papryczkę podsmażamy i odkładamy na talerz.
Smażymy ugotowany makaron i polewamy go gotowym sosem z orzeszków, dodajemy krewetki.
Całość skrapiamy z sokiem z limonki.
Gotowe danie dekorujemy smażoną cebulą i papryczką chilli.