Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące polędwiczki z kurczaka podane na smażonym makaronie ryżowym z warzywami. Szybkie i pyszne danie w azjatyckim stylu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5800
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1248
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12464
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5241
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5800
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1248
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12464
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5241
Składniki
Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Marchew i selera kroimy w słupki, cebulę w piórka, kapustę i paprykę w paski, a czosnek przeciskamy. Na oleju sezamowym smażymy na dużym ogniu marchew i selera. Po 2 minutach dodajemy cebulę, a po kolejnej minucie kapustę, paprykę i czosnek. Smażymy razem jeszcze chwilę. Dodajemy makaron. Mieszamy sos sojowy z koncentratem, octem i cukrem. Takim sosem zalewamy warzywa z makaronem, dodajemy też sezam. Mieszamy dokładnie, w razie potrzeby doprawiamy pieprzem lub solą.
Polędwiczki osuszamy ręcznikiem papierowym. Obsypujemy przyprawą chińską i pieprzem. Panierujemy kolejno w mące (otrzepujemy z nadmiaru), w roztrzepanym jajku, a na końcu w panierce panko. Smażymy na średnim ogniu, aż z obu stron będą złociste i chrupiące. Polędwiczki układamy na makaronie, przed podaniem posypujemy sezamem.