Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące polędwiczki z kurczaka podane na smażonym makaronie ryżowym z warzywami. Szybkie i pyszne danie w azjatyckim stylu.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 145
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1192
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 477
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 145
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1192
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 477
Składniki
Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Marchew i selera kroimy w słupki, cebulę w piórka, kapustę i paprykę w paski, a czosnek przeciskamy. Na oleju sezamowym smażymy na dużym ogniu marchew i selera. Po 2 minutach dodajemy cebulę, a po kolejnej minucie kapustę, paprykę i czosnek. Smażymy razem jeszcze chwilę. Dodajemy makaron. Mieszamy sos sojowy z koncentratem, octem i cukrem. Takim sosem zalewamy warzywa z makaronem, dodajemy też sezam. Mieszamy dokładnie, w razie potrzeby doprawiamy pieprzem lub solą.
Polędwiczki osuszamy ręcznikiem papierowym. Obsypujemy przyprawą chińską i pieprzem. Panierujemy kolejno w mące (otrzepujemy z nadmiaru), w roztrzepanym jajku, a na końcu w panierce panko. Smażymy na średnim ogniu, aż z obu stron będą złociste i chrupiące. Polędwiczki układamy na makaronie, przed podaniem posypujemy sezamem.