Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na tani, smaczny i błyskawiczny w przygotowaniu obiadek w postaci smażonego śledzia i warzyw z lekkim azjatyckim akcentem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11555
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1241
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12129
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2531
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11555
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1241
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12129
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2531
Składniki
Płaty śledziowe pozbawiamy skóry, myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i oprószamy je z obu stron przyprawą do ryb i owoców morza.
Marchewki i pietruszki obieramy ze skórki i kroimy w słupki.
Płaty śledziowe smażymy w obu stron na oleju sezamowym. * Po usmażeniu odsączmy z nadmiaru oleju
Słupki warzywne podsmażamy na odrobinie oleju sezamowego, dodajemy 2 łyżki sosu sojowego oraz odrobinę wody. W razie konieczności doprawiamy całość solą morską. Słupki powinny być al dente. * Do tego etapu możemy użyć woka
Śledzia podajemy ze słupkami warzywnymi i świeżymi listkami kolendry lub natki pietruszki. Życzę smacznego! :)