Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na tani, smaczny i błyskawiczny w przygotowaniu obiadek w postaci smażonego śledzia i warzyw z lekkim azjatyckim akcentem.
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 293
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1629
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 293
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1629
Składniki
Płaty śledziowe pozbawiamy skóry, myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i oprószamy je z obu stron przyprawą do ryb i owoców morza.
Marchewki i pietruszki obieramy ze skórki i kroimy w słupki.
Płaty śledziowe smażymy w obu stron na oleju sezamowym. * Po usmażeniu odsączmy z nadmiaru oleju
Słupki warzywne podsmażamy na odrobinie oleju sezamowego, dodajemy 2 łyżki sosu sojowego oraz odrobinę wody. W razie konieczności doprawiamy całość solą morską. Słupki powinny być al dente. * Do tego etapu możemy użyć woka
Śledzia podajemy ze słupkami warzywnymi i świeżymi listkami kolendry lub natki pietruszki. Życzę smacznego! :)