Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na tani, smaczny i błyskawiczny w przygotowaniu obiadek w postaci smażonego śledzia i warzyw z lekkim azjatyckim akcentem.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21649
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21649
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Płaty śledziowe pozbawiamy skóry, myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i oprószamy je z obu stron przyprawą do ryb i owoców morza.
Marchewki i pietruszki obieramy ze skórki i kroimy w słupki.
Płaty śledziowe smażymy w obu stron na oleju sezamowym. * Po usmażeniu odsączmy z nadmiaru oleju
Słupki warzywne podsmażamy na odrobinie oleju sezamowego, dodajemy 2 łyżki sosu sojowego oraz odrobinę wody. W razie konieczności doprawiamy całość solą morską. Słupki powinny być al dente. * Do tego etapu możemy użyć woka
Śledzia podajemy ze słupkami warzywnymi i świeżymi listkami kolendry lub natki pietruszki. Życzę smacznego! :)