Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowe i pożywne danie
Soczewicę moczymy w wodzie ok. godziny. Por, czosnek, marchew, paprykę, kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i wrzucamy por i czosnek, gdy por się zeszkli, dodajemy marchew, a na koniec paprykę, do tego sól, pieprz, paprykę ostrą i słodką, tymianek i mielone ziele angielskie, oraz kmin rzymski, całość chwilę dusimy.
Następnie dodajemy namoczoną soczewice, kaszę gryczaną, wino, oraz pół szklanki wody, wszystko dokładnie mieszamy i dusimy na małym ogniu, co chwilę mieszając i jeżeli trzeba dolewając wodę, ale ogólnie konsystencja ma być sypka.
Po ok. 10 minutach dodajemy odcedzony groszek, jeszcze chwilę dusimy, jeżeli trzeba doprawiamy, podajemy jako samodzielne danie, lub jako dodatek do mięs, dobre na ciepło i zimno.
bardzo lubię te kotlety, odkryłam smaki kotletów bezmięsnych, odkąd córka zos...
Odsłon: 4266
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 88
To ciasto jest jednym z kilku ciast, które sam robię. Ale nr 1 jest właśnie t...
Odsłon: 4812
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 94
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 37
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 88
To ciasto jest jednym z kilku ciast, które sam robię. Ale nr 1 jest właśnie t...
Odsłon: 4812
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 94
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 37
Składniki
Soczewicę moczymy w wodzie ok. godziny. Por, czosnek, marchew, paprykę, kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i wrzucamy por i czosnek, gdy por się zeszkli, dodajemy marchew, a na koniec paprykę, do tego sól, pieprz, paprykę ostrą i słodką, tymianek i mielone ziele angielskie, oraz kmin rzymski, całość chwilę dusimy.
Następnie dodajemy namoczoną soczewice, kaszę gryczaną, wino, oraz pół szklanki wody, wszystko dokładnie mieszamy i dusimy na małym ogniu, co chwilę mieszając i jeżeli trzeba dolewając wodę, ale ogólnie konsystencja ma być sypka.
Po ok. 10 minutach dodajemy odcedzony groszek, jeszcze chwilę dusimy, jeżeli trzeba doprawiamy, podajemy jako samodzielne danie, lub jako dodatek do mięs, dobre na ciepło i zimno.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Szaszłyki z kurczaka
Dania główne
Kalafiorowe curry według Roberta Makłowicza
Dania główne
Młode ziemniaki zapiekane w rękawie
Dania główne
Kotlety z uda kurczaka.
Szaszłyki z kurczaka
Dziś przedstawiam Wam propozycję na pyszny i oryginalny obiad. Szaszłyki z ku...
Odsłon: 6
Kalafiorowe curry według Roberta Makłowicza
Robert Makłowicz w swoim internetowym programie na YouTube podzielił się prze...
Odsłon: 52