Do góry

Dania główne Przepis na:

Soczysta karkówka

Soczysta karkówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 326

Dodano:

Odsłon: 2091

Chrupiąca i soczysta karkówka z woreczka, która rozpływa się w ustach.

Składniki

  • Karkówka 1-1,5kg
  • duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz ziołowy, papryka ostra w proszku, majeranek
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Soczysta karkówka

Przygotowanie

  1. Karkówkę myjemy, wysuszamy ręcznikami papierowymi i nacinamy na plastry ok 1,5cm-2cm. Należy uważać, żeby nie przekroić jej do końca.

  2. Następnie wmasowujemy w mięso przyprawy, również między nacięciami.

  3. W nacięcia wkładamy po grubym plastrze cebuli. Można dodać również kilka plasterków cienko pokrojonego czosnku.

  4. Całość polewamy oliwą i wkładamy do rękawa do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego 220 stopni. Po godzinie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze pół godziny.

  5. Przecinamy rękaw do pieczenie i pieczemy jeszcze 15min.

    gotowe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń