Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca i soczysta karkówka z woreczka, która rozpływa się w ustach.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 2298
Przepyszna surówka z kiszonej kapusty, jabłka, czerwonej cebuli oraz natki pi...
Odsłon: 158
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 2298
Przepyszna surówka z kiszonej kapusty, jabłka, czerwonej cebuli oraz natki pi...
Odsłon: 158
Składniki
Karkówkę myjemy, wysuszamy ręcznikami papierowymi i nacinamy na plastry ok 1,5cm-2cm. Należy uważać, żeby nie przekroić jej do końca.
Następnie wmasowujemy w mięso przyprawy, również między nacięciami.
W nacięcia wkładamy po grubym plastrze cebuli. Można dodać również kilka plasterków cienko pokrojonego czosnku.
Całość polewamy oliwą i wkładamy do rękawa do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego 220 stopni. Po godzinie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze pół godziny.
Przecinamy rękaw do pieczenie i pieczemy jeszcze 15min. gotowe