Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca i soczysta karkówka z woreczka, która rozpływa się w ustach.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54176
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 524
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5490
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54176
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 524
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5490
 
         
         
                Składniki
Karkówkę myjemy, wysuszamy ręcznikami papierowymi i nacinamy na plastry ok 1,5cm-2cm. Należy uważać, żeby nie przekroić jej do końca.
Następnie wmasowujemy w mięso przyprawy, również między nacięciami.
W nacięcia wkładamy po grubym plastrze cebuli. Można dodać również kilka plasterków cienko pokrojonego czosnku.
Całość polewamy oliwą i wkładamy do rękawa do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego 220 stopni. Po godzinie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze pół godziny.
Przecinamy rękaw do pieczenie i pieczemy jeszcze 15min. gotowe