Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca i soczysta karkówka z woreczka, która rozpływa się w ustach.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1403
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14928
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 946
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1403
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14928
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 946
Składniki
Karkówkę myjemy, wysuszamy ręcznikami papierowymi i nacinamy na plastry ok 1,5cm-2cm. Należy uważać, żeby nie przekroić jej do końca.
Następnie wmasowujemy w mięso przyprawy, również między nacięciami.
W nacięcia wkładamy po grubym plastrze cebuli. Można dodać również kilka plasterków cienko pokrojonego czosnku.
Całość polewamy oliwą i wkładamy do rękawa do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego 220 stopni. Po godzinie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze pół godziny.
Przecinamy rękaw do pieczenie i pieczemy jeszcze 15min. gotowe