Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna upieczona pierś z indyka idealnie pasuje na obiad rodzinny , świąteczny . Idealna również będzie na kanapka z ćwikłą buraczaną z dodatkiem chrzanu .
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 378
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 733
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 330
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 378
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 733
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 330
Składniki
Pierś z indyka przekładamy do naczynia żaroodpornego , opróczamy obficie przyprawami , polewamy olejem .
Gotową pierś przekładamy do worka , zamykamy , robimy kilka dziurek . Worek wkładamy do naczynia żaroodpornego . Tak przygotowane mięso pozostawiamy na około 3 do 6 godzin . Po upływie tego czasu przekładamy do piekarnika , pieczemy w temperaturze 170-180 °C przez 70 do 80 minut następnie otwieramy worek i wkładamy ponownie do piekarnika na 20 minut .
Po upieczeniu pierś kroimy na grube plastry możemy polać powstałym sosem .