Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna upieczona pierś z indyka idealnie pasuje na obiad rodzinny , świąteczny . Idealna również będzie na kanapka z ćwikłą buraczaną z dodatkiem chrzanu .
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10177
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2804
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1913
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 736
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10177
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2804
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1913
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 736
Składniki
Pierś z indyka przekładamy do naczynia żaroodpornego , opróczamy obficie przyprawami , polewamy olejem .
Gotową pierś przekładamy do worka , zamykamy , robimy kilka dziurek . Worek wkładamy do naczynia żaroodpornego . Tak przygotowane mięso pozostawiamy na około 3 do 6 godzin . Po upływie tego czasu przekładamy do piekarnika , pieczemy w temperaturze 170-180 °C przez 70 do 80 minut następnie otwieramy worek i wkładamy ponownie do piekarnika na 20 minut .
Po upieczeniu pierś kroimy na grube plastry możemy polać powstałym sosem .