Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna upieczona pierś z indyka idealnie pasuje na obiad rodzinny , świąteczny . Idealna również będzie na kanapka z ćwikłą buraczaną z dodatkiem chrzanu .
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 119
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 53
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 702
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 624
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10121
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 119
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 53
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 702
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 624
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10121
Składniki
Pierś z indyka przekładamy do naczynia żaroodpornego , opróczamy obficie przyprawami , polewamy olejem .
Gotową pierś przekładamy do worka , zamykamy , robimy kilka dziurek . Worek wkładamy do naczynia żaroodpornego . Tak przygotowane mięso pozostawiamy na około 3 do 6 godzin . Po upływie tego czasu przekładamy do piekarnika , pieczemy w temperaturze 170-180 °C przez 70 do 80 minut następnie otwieramy worek i wkładamy ponownie do piekarnika na 20 minut .
Po upieczeniu pierś kroimy na grube plastry możemy polać powstałym sosem .