Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, pachnąca przyprawami, soczysta pierś z gęsi. Idealnie komponuje się z duszoną kapustą czerwoną. Przepis na taką kapustę znajdziesz wśród moich przepisów.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2567
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20047
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 544
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 648
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7085
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2567
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20047
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 544
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 648
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7085
Składniki
Filety zanurz w solance i wstaw najlepiej na całą noc do lodówki.
Skórę piersi ponacinaj w kratkę. Przyprawy wymieszaj z 1 łyżką oleju i nasmaruj nimi piersi gęsi. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Smaż piersi najpierw skórą do dołu na niezbyt mocnym ogniu żeby tłuszcz się wytopił, do zrumienienia. Potem smaż z drugiej strony.
Podlej wodą i duś mięso do miękkości, u mnie ok 40 minut. Pod koniec duszenia dodaj obrane jabłko pokrojone w ósemki i duś jeszcze przez kilka chwil, podlewając ewentualnie wodą.
Smacznego :)