Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, pachnąca przyprawami, soczysta pierś z gęsi. Idealnie komponuje się z duszoną kapustą czerwoną. Przepis na taką kapustę znajdziesz wśród moich przepisów.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 508
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 275
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9716
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1136
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4484
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 508
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 275
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9716
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1136
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4484
Składniki
Filety zanurz w solance i wstaw najlepiej na całą noc do lodówki.
Skórę piersi ponacinaj w kratkę. Przyprawy wymieszaj z 1 łyżką oleju i nasmaruj nimi piersi gęsi. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Smaż piersi najpierw skórą do dołu na niezbyt mocnym ogniu żeby tłuszcz się wytopił, do zrumienienia. Potem smaż z drugiej strony.
Podlej wodą i duś mięso do miękkości, u mnie ok 40 minut. Pod koniec duszenia dodaj obrane jabłko pokrojone w ósemki i duś jeszcze przez kilka chwil, podlewając ewentualnie wodą.
Smacznego :)