Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, pachnąca przyprawami, soczysta pierś z gęsi. Idealnie komponuje się z duszoną kapustą czerwoną. Przepis na taką kapustę znajdziesz wśród moich przepisów.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1928
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3878
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3687
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 480
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1928
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3878
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3687
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 480
Składniki
Filety zanurz w solance i wstaw najlepiej na całą noc do lodówki.
Skórę piersi ponacinaj w kratkę. Przyprawy wymieszaj z 1 łyżką oleju i nasmaruj nimi piersi gęsi. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Smaż piersi najpierw skórą do dołu na niezbyt mocnym ogniu żeby tłuszcz się wytopił, do zrumienienia. Potem smaż z drugiej strony.
Podlej wodą i duś mięso do miękkości, u mnie ok 40 minut. Pod koniec duszenia dodaj obrane jabłko pokrojone w ósemki i duś jeszcze przez kilka chwil, podlewając ewentualnie wodą.
Smacznego :)