Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Soczysta wątróbka z jabłkami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3549
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 847
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3549
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 847
Składniki
Wątróbkę opłucz, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na kawałki.
? Żeby pozbyć się przykrego zapachu, charakterystycznego dla podrobów, zalej mięso mlekiem i odstaw na godzinę.
Cebulę obierz i potnij w krążki. Umyte jabłka pokrój w ósemki, po czym usuń gniazda nasienne i skrop owoce sokiem wyciśniętym z cytryny.
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulkę. Po chwili dodaj odsączoną z mleka wątróbkę. Dopraw ją solą oraz pieprzem i smaż kilka minut. Potem dolej trochę wody i duś całość do miękkości.
Na drugiej patelni podsmaż jabłka posypane majerankiem. Lekko przyrumienione wymieszaj z wątróbką i cebulką.
Gotową potrawę podawaj np. z purée ziemniaczanym lub z kromką świeżej bułki wrocławskiej.
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV