Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyjnie :)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Składniki
Mięso umyć, osuszyć najlepiej papierowym ręcznikiem i rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą, pieprzem i majerankiem. Jajko rozbić, dodać musztardę, szczyptę soli, pieprzu i majeranku. Wymieszać. Panierować w jajku, bułce tartej i smażyć na maśle klarowanym do zrumienienia. Pod koniec smażenia dodać wodę. Po chwili kotlety przewrócić na drugą stronę i zdjąć z patelni.