Do góry

Dania główne Przepis na:

Soczyste i miękkie kotlety schabowe

Soczyste i miękkie kotlety schabowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 4050

Dodano:

Odsłon: 8305

tradycyjnie :)

Składniki

  • 5 plastrów schabu bez kości
  • Jajko
  • łyżeczka musztardy
  • szczypta roztartego majeranku
  • 2 łyżki klarowanego masła
  • sól, pieprz do smaku
  • 150 ml wody
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Soczyste i miękkie kotlety schabowe

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, osuszyć najlepiej papierowym ręcznikiem i rozbić tłuczkiem do mięsa.
    Oprószyć solą, pieprzem i majerankiem.
    Jajko rozbić, dodać musztardę, szczyptę soli, pieprzu i majeranku.
    Wymieszać.
    Panierować w jajku, bułce tartej i smażyć na maśle klarowanym do zrumienienia.
    Pod koniec smażenia dodać wodę. Po chwili kotlety przewrócić na drugą stronę i zdjąć z patelni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 03 sierpnia 2016 Są różne szkoły...ale schabowego smażymy na smalcu wp...może to niezdrowe ...ale...każdy robi tak jak lubi. Mnie podoba się dodanie musztardy, chętnie spróbuję.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń