Dania główne Przepis na:
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Mięso umyć, osuszyć najlepiej papierowym ręcznikiem i rozbić tłuczkiem do mięsa.
Oprószyć solą, pieprzem i majerankiem.
Jajko rozbić, dodać musztardę, szczyptę soli, pieprzu i majeranku.
Wymieszać.
Panierować w jajku, bułce tartej i smażyć na maśle klarowanym do zrumienienia.
Pod koniec smażenia dodać wodę. Po chwili kotlety przewrócić na drugą stronę i zdjąć z patelni.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 03 sierpnia 2016Zgłoś do usunięcia
Są różne szkoły...ale schabowego smażymy na smalcu wp...może to niezdrowe ...ale...każdy robi tak jak lubi. Mnie podoba się dodanie musztardy, chętnie spróbuję.0 Kto głosował? | Odpowiedz