Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz zrobić mielone, które z powodzeniem dorównają tym robionym przez babcię lub mamę? Świetnie się składa, bo mamy dla ciebie przepis na najlepsze kotlety mielone, które zachwycą smakiem nawet najbardziej wymagających smakoszy. Sekretem są dobrej jakości produkty oraz kilka prostych, ale nieoczywistych składników.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 486
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4427
Zapiekanka na ciepło i jako przekąska na zimno.
Odsłon: 131
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 509
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 486
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4427
Zapiekanka na ciepło i jako przekąska na zimno.
Odsłon: 131
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 509
Składniki
Kajzerkę namocz w mleku, a następnie delikatnie ją odciśnij z nadmiaru płynu. Przełóż bułkę do dużej misy.
Do namoczonej kajzerki dodaj mięso mielone, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, śmietanę oraz przyprawy.
Cebulę posiekaj drobno i podsmaż na mocno rumiany kolor na niedużej ilości oleju. Gdy lekko przestygnie, dodaj ją wraz tłuszczem do mięsa.
Jeśli chcesz zrobić najlepsze kotlety mielone, pamiętaj o odpowiednim wyrobieniu masy. Najlepiej zrobić to ręcznie, tak aby jednocześnie lekko napowietrzyć mięso i zyskać pewność, że wszystkie składniki dobrze się połączą.
Z wyrobionej masy uformuj kotlety. Z tej ilości mięsa powinno wyjść około 6-8 sztuk (w zależności od ich wielkości). Każdego kotleta obtocz w bułce tartej, a następnie natychmiast smaż na złoto na rozgrzanym oleju. Pamiętaj, że tłuszcz nie może być zbyt gorący, ponieważ kotlety spalą się z wierzchu, a pozostaną surowe wewnątrz.
Tak przygotowane kotlety mielone podawaj z ziemniakami i ulubioną surówką.