Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste, delikatne mielone z jabłkiem to stary, babciny przepis na pyszny obiad dla całej rodziny. Receptura ta cieszy się ogromnym powodzeniem wśród moich bliskich i znajomych. Ten niepozorny dodatek nadaje mielonym zupełnie nowego smaku. Wypróbujcie ten przepis, a z pewnością nie pożałujecie.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1365
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12700
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1365
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12700
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Podsmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną smalcu na złoty kolor.
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Odciśnij z nadmiaru soku.
W misce połącz mięso mielone z podsmażoną cebulą, startymi jabłkami, jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Mięsną masę wyrabiaj dłońmi. Formuj równej wielkości kotlety.
Na patelni rozgrzej dwie łyżki smalcu. Soczyste mielone z jabłkiem smaż na średnim ogniu po około 10 minut z każdej strony.