Do góry

Dania główne Przepis na:

Soczyste udka z kurczaka

Soczyste udka z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 1119

Dodano:

Odsłon: 166

Przepis na soczyste udka z kurczaka to genialny sposób na domowy, aromatyczny obiad, który można przygotować w parę chwil. Delikatne mięso z udek idealnie nadaje się na przygotowanie delikatnego dania, jednak podczas przygotowywania trzeba uważać, by mięso nie stało się suche i wiórowate. Nasz przepis pokaże wam, jak przyrządzać udka z kurczaka, by zawsze były soczyste i przesiąknięte aromatycznymi przyprawami! To naprawdę proste - każdy sobie poradzi z takim daniem!

Składniki

  • pałki z kurczaka 4 sztuki
  • sos sojowy 0.5 szklanki
  • miód 4 łyżki
  • oliwa 4 łyżki
  • keczup 2 łyżki
  • czosnek 3 ząbki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Soczyste udka z kurczaka

Przygotowanie

  1. Pałki z kurczaka umyć i osuszyć. W miseczce wymieszać sos sojowy, miód, oliwę, keczupy, zmiażdżone ząbki czosnku, sól i pieprz.

  2. Udka umieścić w marynacie, piec 1 godzinę w 180 stopniach Celsjusza przy grzaniu góra-dół.

  3. Podawać na ciepło lub na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń