Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Soczysty befsztyk w listkach rozmarynu z sosem pieprzowym"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 165
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 165
Składniki
Mięso dokładnie umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na porcje. Na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła usmaż polędwicę tak, by po naciśnięciu widelcem była lekko krwista.
Z patelni zlej tłuszcz, wlej wino, doprowadź do wrzenia. Dodaj odsączony z zalewy pieprz, dopraw solą. Dodaj śmietankę i dokładnie wymieszaj. Gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje.
Wsyp kolorowy pieprz. Kotlety wyłóż na talerz, polej sosem, udekoruj gałązkami rozmarynu. Ugotuj ryż wg. zaleceń na opakowaniu i ułóż na talerzu w kształcie serca.Źródło: Na żywo