Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-11-2012
Soczysty warkocz z piersi kurczaka z dodatkiem smażonego szpinaku.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 830
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8218
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13074
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 417
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2260
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 830
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8218
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13074
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 417
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2260
Składniki
Mięso oczyszczamy. Kroimy w jak najdłuższe , cienkie paski '' ala sznurówki ;) Bierzemy 3 paski równej ( mniej więcej ) wielkości. Spinamy na końcu długą wykałaczką. Pleciemy delikatnie! warkocz. Zakończenie również spinamy lub związujemy nicią. Z jogurtu , soli , pieprzu , chilli i sosu sojowego robimy marynatę. Obtaczamy w niej mięso.
Zawijamy folią spożywczą i wkładamy na min. 30 minut do lodówki.Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju.Układamy warkocze i smażymy po kilka minut z każdej strony.Musimy smażyć na bardzo małym ogniu , tak by mięso doszło w środku , a nie było surowe.
Na patelni roztapiamy masło. Wrzucamy drobno posiekany szpinak. Dodajemy rozmrożony! szpinak i smażymy kilka minut. Mieszamy , by czosnek się nie przypalił ( bo będzie gorzki! ). Doprawiamy solą , pieprzem i gałką muszkatałową. Wykładamy na talerz. Podajemy z gorącymi warkoczami.