Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysokobiałkowa soja- alternatywa dla dań mięsnych. Rewelacyjne.
Dzisiaj zachęcam Was do spróbowania zrobienia samemu groszku ptysiowego. :) N...
Odsłon: 28
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 202
Dzisiaj zachęcam Was do spróbowania zrobienia samemu groszku ptysiowego. :) N...
Odsłon: 28
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 202
Składniki
Soję namoczyć na noc, ugotować w osolonej wodzie
Cebulę pokroić w grubą kostkę, czosnek w plasterki. Pomidory pokroić w grube plastry.
Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę i czosnek, dodać odsączoną, ugotowaną soję, doprawić solą i pieprzem, oprószyć listkami tymianku i dusić kilka minut
Plastry pomidorów przesmażyć na rozgrzanej oliwie, osuszyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu
Plastry pomidorów przekładać soją. Podawać udekorowane świeżymi listkami tymianku