Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
połączenie ryby, warzyw.. i słodkiej maliny
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1327
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12186
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1327
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12186
Składniki
Ziemniaki myjemy, kroimy na połówki lub ćwiartki (w zależności od wielkości) i gotujemy w osolonej wodzie (1łyżka). Solę osuszamy ręcznikiem papierowym, posypujemy solą i pieprzem. Jajko rozkłócamy z odrobiną mleka i Vegetą. Solę moczymy w jajku, następnie obsypujemy mąką. Rybę wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnię i smażymy na rumiano z dwóch stron. Szparagi wrzucamy na gotującą się, lekko osoloną wodę i gotujemy ok 10 minut. Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy ugotowane ziemniaki, posypujemy tymiankiem i chwilę pieczemy. Szparagi można dorzucić do ziemniaków, lub odrobiną podsmażyć na oliwie. Sos: ocet balsamiczny, syrop i cukier zagotowujemy. Nakładamy na talerz solę, szparagi i ziemniaki, polewamy sosem, a na ziemniaki kładziemy łyżeczkę masła.
Ziemniaki myjemy, kroimy na połówki lub ćwiartki (w zależności od wielkości) i gotujemy w osolonej wodzie (1łyżka). Solę osuszamy ręcznikiem papierowym, posypujemy solą i pieprzem. Jajko rozkłócamy z odrobiną mleka i Vegetą.
Solę moczymy w jajku, następnie obsypujemy mąką. Rybę wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnię i smażymy na rumiano z dwóch stron. Szparagi wrzucamy na gotującą się, lekko osoloną wodę i gotujemy ok 10 minut.
Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy ugotowane ziemniaki, posypujemy tymiankiem i chwilę pieczemy. Szparagi można dorzucić do ziemniaków, lub odrobiną podsmażyć na oliwie.
Sos: ocet balsamiczny, syrop i cukier zagotowujemy. Nakładamy na talerz solę, szparagi i ziemniaki, polewamy sosem, a na ziemniaki kładziemy łyżeczkę masła.