Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
połączenie ryby, warzyw.. i słodkiej maliny
Udka z chrupiącymi plastrami ziemniaków , pieczone razem w piekarniku.
Odsłon: 23872
Zamarynowane skrzydełka w ziołach, po 24 godzinach możemy piec na grillu lub...
Odsłon: 20967
Szybka i smaczna babka na oleju nie tylko na święta , możesz ją również upiec...
Odsłon: 351
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 3317
U mnie żurek zawsze musi być na wywarze z wędzonki, a barszcz biały na białym...
Odsłon: 617
Dzisiaj poznałem coś nowego, ale bardzo dobrego. Placek pinsa, jest to odmian...
Odsłon: 209
Szybka i smaczna babka na oleju nie tylko na święta , możesz ją również upiec...
Odsłon: 351
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 3317
U mnie żurek zawsze musi być na wywarze z wędzonki, a barszcz biały na białym...
Odsłon: 617
Dzisiaj poznałem coś nowego, ale bardzo dobrego. Placek pinsa, jest to odmian...
Odsłon: 209
Składniki
Ziemniaki myjemy, kroimy na połówki lub ćwiartki (w zależności od wielkości) i gotujemy w osolonej wodzie (1łyżka). Solę osuszamy ręcznikiem papierowym, posypujemy solą i pieprzem. Jajko rozkłócamy z odrobiną mleka i Vegetą. Solę moczymy w jajku, następnie obsypujemy mąką. Rybę wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnię i smażymy na rumiano z dwóch stron. Szparagi wrzucamy na gotującą się, lekko osoloną wodę i gotujemy ok 10 minut. Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy ugotowane ziemniaki, posypujemy tymiankiem i chwilę pieczemy. Szparagi można dorzucić do ziemniaków, lub odrobiną podsmażyć na oliwie. Sos: ocet balsamiczny, syrop i cukier zagotowujemy. Nakładamy na talerz solę, szparagi i ziemniaki, polewamy sosem, a na ziemniaki kładziemy łyżeczkę masła.
Ziemniaki myjemy, kroimy na połówki lub ćwiartki (w zależności od wielkości) i gotujemy w osolonej wodzie (1łyżka). Solę osuszamy ręcznikiem papierowym, posypujemy solą i pieprzem. Jajko rozkłócamy z odrobiną mleka i Vegetą.
Solę moczymy w jajku, następnie obsypujemy mąką. Rybę wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnię i smażymy na rumiano z dwóch stron. Szparagi wrzucamy na gotującą się, lekko osoloną wodę i gotujemy ok 10 minut.
Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy ugotowane ziemniaki, posypujemy tymiankiem i chwilę pieczemy. Szparagi można dorzucić do ziemniaków, lub odrobiną podsmażyć na oliwie.
Sos: ocet balsamiczny, syrop i cukier zagotowujemy. Nakładamy na talerz solę, szparagi i ziemniaki, polewamy sosem, a na ziemniaki kładziemy łyżeczkę masła.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Dania główne
Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym
Dania główne
Polędwiczki kurczaka z marynaty , a następnie pieczone
Dania główne
Pinsa, kuzynka pizzy
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Kolejne krokiety zrobione tym razem z kiszonej kapusty i pieczarek usmażonych...
Odsłon: 25
Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym
To przepis na smaczne wykorzystanie zalegających w lodówce produktów. Udział...
Odsłon: 26