Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
S.azona karkoweczka z marynaty
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 301
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2863
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 14
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 142
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 301
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2863
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 14
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 142
Składniki
Mięso umyć, osuszyć I pokroić na 4 - 6 plastrów. Przełożyć do glinianki lub garnka dodać przyprawę do gyrosa, paprykę wedzoną, Sól, pieprz, czosnek ( wszystkiego według uznania ), dodać 8 łyżek sosu sojowego. Wszystko dobrze wymieszać tak aby mięso było dobrze oblepione przyprawami, przykryć i odstawić do lodówki na 12- 14 godzin. Po tym vczasie wyjąć z lodówki dodać po łyżce ziół prowansalskich, bazyli i oregano całość ponownie dokładnie wymieszaj. Na dużej patelni rozgrzać 2 - 3 łyżki oleju ciasno ułożyć mięso i smażyć na średnim ogniu, aż się mocno przypiecze z każdej strony zdjąć z patelni i osuszyć z oleju na papierowym ręczniku. Podawać z frytkami i warzywami z patelni lub surówka z białej kapusty. SMACZNEGO!!!