Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
S.azona karkoweczka z marynaty
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4887
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13397
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3210
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 979
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4887
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13397
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3210
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 979
Składniki
Mięso umyć, osuszyć I pokroić na 4 - 6 plastrów. Przełożyć do glinianki lub garnka dodać przyprawę do gyrosa, paprykę wedzoną, Sól, pieprz, czosnek ( wszystkiego według uznania ), dodać 8 łyżek sosu sojowego. Wszystko dobrze wymieszać tak aby mięso było dobrze oblepione przyprawami, przykryć i odstawić do lodówki na 12- 14 godzin. Po tym vczasie wyjąć z lodówki dodać po łyżce ziół prowansalskich, bazyli i oregano całość ponownie dokładnie wymieszaj. Na dużej patelni rozgrzać 2 - 3 łyżki oleju ciasno ułożyć mięso i smażyć na średnim ogniu, aż się mocno przypiecze z każdej strony zdjąć z patelni i osuszyć z oleju na papierowym ręczniku. Podawać z frytkami i warzywami z patelni lub surówka z białej kapusty. SMACZNEGO!!!