Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
S.azona karkoweczka z marynaty
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8688
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7287
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4989
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327973
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8688
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7287
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4989
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327973
Składniki
Mięso umyć, osuszyć I pokroić na 4 - 6 plastrów. Przełożyć do glinianki lub garnka dodać przyprawę do gyrosa, paprykę wedzoną, Sól, pieprz, czosnek ( wszystkiego według uznania ), dodać 8 łyżek sosu sojowego. Wszystko dobrze wymieszać tak aby mięso było dobrze oblepione przyprawami, przykryć i odstawić do lodówki na 12- 14 godzin. Po tym vczasie wyjąć z lodówki dodać po łyżce ziół prowansalskich, bazyli i oregano całość ponownie dokładnie wymieszaj. Na dużej patelni rozgrzać 2 - 3 łyżki oleju ciasno ułożyć mięso i smażyć na średnim ogniu, aż się mocno przypiecze z każdej strony zdjąć z patelni i osuszyć z oleju na papierowym ręczniku. Podawać z frytkami i warzywami z patelni lub surówka z białej kapusty. SMACZNEGO!!!