Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-04-2020
Na świecie sorgo jest jednym z najpopularniejszych zbóż. U nas może nie jest aż tak bardzo popularne, a szkoda, gdyż jest bardzo wartościowe odżywczo. Dzisiaj proponuję sorgo na obiad. W towarzystwie warzyw i białego mięsa smakuje wyśmienicie.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 947
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4573
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1211
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 537
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 947
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4573
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1211
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 537
Składniki
Sorgo namoczyć na 12 godzin, najlepiej na noc. Następnie odsączyć i gotować w świeżej wodzie jakieś 30 minut. W trakcie gotowania dodać marchewki starte na tarce o dużych oczkach, drobno pokrojony por i natkę pietruszki. Dodać też przyprawy. W oddzielnym naczyniu, z takimi samymi przyprawami, ugotować pierś z kurczaka. Po ugotowaniu sorgo z warzywami odcedzić. Mięso pokroić na plastry. To już wszystko. Można podawać.