Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-04-2020
Na świecie sorgo jest jednym z najpopularniejszych zbóż. U nas może nie jest aż tak bardzo popularne, a szkoda, gdyż jest bardzo wartościowe odżywczo. Dzisiaj proponuję sorgo na obiad. W towarzystwie warzyw i białego mięsa smakuje wyśmienicie.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 73
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 504
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 158
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 73
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 504
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 158
Składniki
Sorgo namoczyć na 12 godzin, najlepiej na noc. Następnie odsączyć i gotować w świeżej wodzie jakieś 30 minut. W trakcie gotowania dodać marchewki starte na tarce o dużych oczkach, drobno pokrojony por i natkę pietruszki. Dodać też przyprawy. W oddzielnym naczyniu, z takimi samymi przyprawami, ugotować pierś z kurczaka. Po ugotowaniu sorgo z warzywami odcedzić. Mięso pokroić na plastry. To już wszystko. Można podawać.