Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-04-2020
Na świecie sorgo jest jednym z najpopularniejszych zbóż. U nas może nie jest aż tak bardzo popularne, a szkoda, gdyż jest bardzo wartościowe odżywczo. Dzisiaj proponuję sorgo na obiad. W towarzystwie warzyw i białego mięsa smakuje wyśmienicie.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3624
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 857
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 227
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34185
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 540
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3624
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 857
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 227
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34185
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 540
Składniki
Sorgo namoczyć na 12 godzin, najlepiej na noc. Następnie odsączyć i gotować w świeżej wodzie jakieś 30 minut. W trakcie gotowania dodać marchewki starte na tarce o dużych oczkach, drobno pokrojony por i natkę pietruszki. Dodać też przyprawy. W oddzielnym naczyniu, z takimi samymi przyprawami, ugotować pierś z kurczaka. Po ugotowaniu sorgo z warzywami odcedzić. Mięso pokroić na plastry. To już wszystko. Można podawać.