Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten sos wydębiłem od zaprzyjaźnionej Włoszko - Chorwatki i od tego czasu często gości na naszym stole. Gorąco polecam, bo fantastyczny smak i aromat w 100% zrekompensuje Wam czas spędzony przy jego gotowaniu.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3678
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 361
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3678
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 361
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Składniki
marchewkę obieramy i trzemy na grubych oczkach, seler myjemy i kroimy w drobne kawałki, cebulę obieramy i siekamy, boczek mielimy lub kroimy w małą kostkę
w garnku o grubym dnie rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojony w kostkę boczek i smażymy aż wytopi się tłuszcz, po czym dodajemy mięso i smażymy aż porządnie się zrumieni, potem dodajemy warzywa i dusimy, aż warzywa puszczą sok
dolewamy wino i gotujemy aż nieco odparuje
dolewamy przecier pomidorowy oraz bulion, przykrywamy garnek i dusimy ok 2 godz., jeżeli sos robi się zbyt gęsty dolewamy nieco bulionu
po dwóch godzinach powolnego duszenia na małym ogniu danie jest gotowe, podajemy je z makaronem lub używamy do przygotowania lazanii SMACZNEGO !!!