Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczny sos boloński. Idealny obiad czy kolacja.
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 596
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 47
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 84
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 596
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 47
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 84
Składniki
Rozgrzewamy patelnię z oliwą i podsmażamy cebulę aż będzie miękka, następnie resztę warzyw aż zmiękną na końcu wsypujemy czosnek i jeszcze trochę podsmażamy. Dodajemy mięso i cały czas mieszamy, aż odparują soki. Dolewamy wino i redukujemy, wlewamy przecier, pieprzymy i solimy. Całość pod przykryciem dusimy 1 godzinę, po upływie tego czasu dolewamy śmietankę i redukujemy aż sos stanie się gęstszy. Sos podajemy z makaronem i serem żółtym. Gotowe !!!