Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczny sos boloński. Idealny obiad czy kolacja.
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17195
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6656
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17195
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6656
 
         
         
                Składniki
Rozgrzewamy patelnię z oliwą i podsmażamy cebulę aż będzie miękka, następnie resztę warzyw aż zmiękną na końcu wsypujemy czosnek i jeszcze trochę podsmażamy. Dodajemy mięso i cały czas mieszamy, aż odparują soki. Dolewamy wino i redukujemy, wlewamy przecier, pieprzymy i solimy. Całość pod przykryciem dusimy 1 godzinę, po upływie tego czasu dolewamy śmietankę i redukujemy aż sos stanie się gęstszy. Sos podajemy z makaronem i serem żółtym. Gotowe !!!