Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa do zrobienia bomba witaminowa
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 924
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2141
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 924
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2141
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Umyte warzywa kroimy w kostkę. Cebulę podsmażamy na rumiano. Pod koniec smażenia wrzucamy pozostałe warzywa i zalewamy je bulionem. Całość doprawiamy solą i dodajemy przecier pomidorowy. Wszystko dusimy do miękkości około 15-20 minut.
Do uduszonych warzyw wrzucamy jogurt naturalny i całość blendujemy. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz bazylią. Gotowym sosem zalewamy ugotowany makaron.