Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa do zrobienia bomba witaminowa
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 181
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 164
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 198
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 181
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 164
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 198
Składniki
Umyte warzywa kroimy w kostkę. Cebulę podsmażamy na rumiano. Pod koniec smażenia wrzucamy pozostałe warzywa i zalewamy je bulionem. Całość doprawiamy solą i dodajemy przecier pomidorowy. Wszystko dusimy do miękkości około 15-20 minut.
Do uduszonych warzyw wrzucamy jogurt naturalny i całość blendujemy. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz bazylią. Gotowym sosem zalewamy ugotowany makaron.