Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaki jest najlepszy sos do gnocchi? Są ich dziesiątki! Gnocchi, podobnie jak makarony, możesz połączyć z niemal dowolnymi składnikami. Świetnie komponują się z sosami warzywnymi, ale równie dobrze możesz podać je z gulaszem. A jeśli preferujesz dania wegetariańskie, wypróbuj sos we włoskim stylu – z pomidorów, papryki i cebuli.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6346
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 211
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6346
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 211
Składniki
Umyj pomidory i paprykę. Z papryki usuń gniazdo nasienne. Pokrój warzywa w kostkę.
Posiekaj obraną cebulę. Przeciśnij przez praskę czosnek.
Zeszklij na maśle klarowanym cebulę. Dodaj na patelnię czosnek oraz paprykę i smaż przez kilka minut. Następnie dodaj pomidory i smaż warzywa, aż pomidory zaczną się rozpadać.
Zalej warzywa na patelni winem. Gdy się zredukuje, wlej bulion.
Duś warzywa pod przykryciem, aż staną się miękkie i zamienią w gęsty sos. W trakcie duszenia dodaj zioła prowansalskie i słodką paprykę. Na koniec wlej śmietanę. Dopraw sos solą i pieprzem.
Ugotuj gnocchi zgodnie z opisem na opakowaniu. Podawaj polane sosem i udekorowane posiekanym koperkiem.