Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W naszej rodzinie od lat w taki sposób gotuje się sos do potrawki, jest to przepis mojej babci Hilki, zachęcam do spróbowania. Smacznego.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 221
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20318
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 221
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20318
Składniki
Masło rozpuszczamy, dodajemy mąkę ( robimy zasmażkę ), dolewamy stopniowo rosół, mieszamy, gotujemy do konsystencji budyniu. Wsypujemy rodzynki, cukier puder, sok z cytryny, zagotowujemy. Odstawiamy na bok. Żółtko mieszamy ze śmietaną i dodajemy do sosu, mieszamy i doprawiamy pieprzem i solą ( nie gotować ). Podajemy z ryżem i mięsem z kury. Smacznego.