Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W naszej rodzinie od lat w taki sposób gotuje się sos do potrawki, jest to przepis mojej babci Hilki, zachęcam do spróbowania. Smacznego.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5705
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 621
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5705
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 621
Składniki
Masło rozpuszczamy, dodajemy mąkę ( robimy zasmażkę ), dolewamy stopniowo rosół, mieszamy, gotujemy do konsystencji budyniu. Wsypujemy rodzynki, cukier puder, sok z cytryny, zagotowujemy. Odstawiamy na bok. Żółtko mieszamy ze śmietaną i dodajemy do sosu, mieszamy i doprawiamy pieprzem i solą ( nie gotować ). Podajemy z ryżem i mięsem z kury. Smacznego.