Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W naszej rodzinie od lat w taki sposób gotuje się sos do potrawki, jest to przepis mojej babci Hilki, zachęcam do spróbowania. Smacznego.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1956
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17905
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1940
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1956
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17905
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1940
Składniki
Masło rozpuszczamy, dodajemy mąkę ( robimy zasmażkę ), dolewamy stopniowo rosół, mieszamy, gotujemy do konsystencji budyniu. Wsypujemy rodzynki, cukier puder, sok z cytryny, zagotowujemy. Odstawiamy na bok. Żółtko mieszamy ze śmietaną i dodajemy do sosu, mieszamy i doprawiamy pieprzem i solą ( nie gotować ). Podajemy z ryżem i mięsem z kury. Smacznego.