Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W naszej rodzinie od lat w taki sposób gotuje się sos do potrawki, jest to przepis mojej babci Hilki, zachęcam do spróbowania. Smacznego.
Proste danie: świeże grzyby prosto z lasu przyrządzone w gęstym sosie śmietan...
Odsłon: 7
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 16
Ślimaczki z mięsa i boczku to wykwintna, a jednocześnie niezwykle prosta w pr...
Odsłon: 105
Proste danie: świeże grzyby prosto z lasu przyrządzone w gęstym sosie śmietan...
Odsłon: 7
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 16
Ślimaczki z mięsa i boczku to wykwintna, a jednocześnie niezwykle prosta w pr...
Odsłon: 105
Składniki
Masło rozpuszczamy, dodajemy mąkę ( robimy zasmażkę ), dolewamy stopniowo rosół, mieszamy, gotujemy do konsystencji budyniu. Wsypujemy rodzynki, cukier puder, sok z cytryny, zagotowujemy. Odstawiamy na bok. Żółtko mieszamy ze śmietaną i dodajemy do sosu, mieszamy i doprawiamy pieprzem i solą ( nie gotować ). Podajemy z ryżem i mięsem z kury. Smacznego.