Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy w pełni, więc dzisiaj zapraszam na pyszny grzybowy sos. Jest bardzo łatwy w przygotowaniu i robi się go dość szybko.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 250
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 133
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 41
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 250
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 133
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 41
Składniki
Grzyby dokładnie oczyszczamy i kroimy w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy i 2 łyżki masła.Pokrojoną cebulę wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Należy ją zeszklić na maśle. Po tym czasie dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i całość podsmażamy jeszcze przez około 1-2 minuty. Na patelnię dodajemy łyżkę masła i dorzucamy pokrojone grzyby i podsmażamy przez ok. 10 minut delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Po tym czasie dolewamy na patelnię trochę wody i dusimy grzyby do miękkości.
Do kubka ze śmietaną dajemy 2-3 łyżki sosu grzybowego, mieszamy i wlewamy na patelnię. Całość trzeba zagotować. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Sos gotujemy na małym ogniu do momentu, aż zgęstnieje. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki lub koperek. Smacznego!