Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny piątkowy obiad w czasie grzybobrania! Dzięki wspaniałej pogodzie sezon grzybowy jest wyjątkowo długi.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5293
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5293
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Składniki
Maślaki bezpośrednio po zbiorze obieram i obgotowuje w lekko osolonej wodzie. Można pominąć ten krok i użyć świeżych maślaków. Obgotowane maślaki nadają się do smażenia, marynowania lub mrożenia. Na patelni lekko rumieni się posiekaną cebulę, potem dodaje posiekany czosnek i grzyby, podsmaża na rumiano, obsypuje mąką, podlewa wodą, doprawia i dusi kilkanaście minut. Gotowe! Jeszcze ziemniaki posypane solą i koperkiem i tylko lekko wytrząchane.
Smacznego :)