Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny piątkowy obiad w czasie grzybobrania! Dzięki wspaniałej pogodzie sezon grzybowy jest wyjątkowo długi.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 795
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1807
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22312
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 795
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1807
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22312
Składniki
Maślaki bezpośrednio po zbiorze obieram i obgotowuje w lekko osolonej wodzie. Można pominąć ten krok i użyć świeżych maślaków. Obgotowane maślaki nadają się do smażenia, marynowania lub mrożenia. Na patelni lekko rumieni się posiekaną cebulę, potem dodaje posiekany czosnek i grzyby, podsmaża na rumiano, obsypuje mąką, podlewa wodą, doprawia i dusi kilkanaście minut. Gotowe! Jeszcze ziemniaki posypane solą i koperkiem i tylko lekko wytrząchane.
Smacznego :)