Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, a jakże pyszny sos, który nadaje się zarówno do kasz jak i ziemniaków.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 907
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1089
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2821
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 907
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1089
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2821
Składniki
Kiełbasę kroimy w półplasterki, cebulę w kostkę, pieczarki i ogórki w półplasterki.
Kiełbasę smażymy na rumiano, dodajemy do niej cebulę, pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy, aż warzywa się zarumienią. Pod koniec smażenia wrzucamy ogórki i liść laurowy. Dolewamy do tego wody (wedle uznania – zależy, ile sosu chcemy uzyskać) i dokładamy przecier pomidorowy. Całość mieszamy i dusimy kilka minut.
Pod koniec duszenia zagęszczamy sos mąką rozrobioną z odrobiną wody. Doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy do smaku. Sos można podawać z różnego rodzaju kaszami lub ziemniakami.