Do góry

Dania główne Przepis na:

Sos myśliwski inaczej

Sos myśliwski inaczej

Autor:

Przepisów i artykułów: 208 Ocena: 4618

Dodano:

Odsłon: 12292

Szybki, a jakże pyszny sos, który nadaje się zarówno do kasz jak i ziemniaków.

Składniki

  • Kiełbasa śląska 2 szt.
  • Cebula 1 szt.
  • Pieczarki 15 dag
  • Ogórki kiszone 2 szt. (małe)
  • Przecier pomidorowy 2 łyżki
  • Mąka pszenna 1 łyżka
  • Czosnek 2 ząbki
  • Liść laurowy 1 szt.
  • Woda
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony
  • Papryka słodka mielona
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kiełbasę kroimy w półplasterki, cebulę w kostkę, pieczarki i ogórki w półplasterki.

  2. Kiełbasę smażymy na rumiano, dodajemy do niej cebulę, pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy, aż warzywa się zarumienią. Pod koniec smażenia wrzucamy ogórki i liść laurowy. Dolewamy do tego wody (wedle uznania – zależy, ile sosu chcemy uzyskać) i dokładamy przecier pomidorowy. Całość mieszamy i dusimy kilka minut.

  3. Pod koniec duszenia zagęszczamy sos mąką rozrobioną z odrobiną wody. Doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy do smaku. Sos można podawać z różnego rodzaju kaszami lub ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 16 lutego 2016 Inaczej - tzn. przepysznie! Wygląda bajecznie :D Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 07 lutego 2016 Piękne zdjęcie, jak zwykle, o smaku dania mogę tylko napisać zwyczajnie: przepyszne, takie właśnie uwielbiam :) Odpowiedzi: 1 ▼

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń