Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, a jakże pyszny sos, który nadaje się zarówno do kasz jak i ziemniaków.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8286
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 456
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8286
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 456
Składniki
Kiełbasę kroimy w półplasterki, cebulę w kostkę, pieczarki i ogórki w półplasterki.
Kiełbasę smażymy na rumiano, dodajemy do niej cebulę, pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy, aż warzywa się zarumienią. Pod koniec smażenia wrzucamy ogórki i liść laurowy. Dolewamy do tego wody (wedle uznania – zależy, ile sosu chcemy uzyskać) i dokładamy przecier pomidorowy. Całość mieszamy i dusimy kilka minut.
Pod koniec duszenia zagęszczamy sos mąką rozrobioną z odrobiną wody. Doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy do smaku. Sos można podawać z różnego rodzaju kaszami lub ziemniakami.