Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, a jakże pyszny sos, który nadaje się zarówno do kasz jak i ziemniaków.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 137
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 658
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8693
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3016
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 137
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 658
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8693
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3016
Składniki
Kiełbasę kroimy w półplasterki, cebulę w kostkę, pieczarki i ogórki w półplasterki.
Kiełbasę smażymy na rumiano, dodajemy do niej cebulę, pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy, aż warzywa się zarumienią. Pod koniec smażenia wrzucamy ogórki i liść laurowy. Dolewamy do tego wody (wedle uznania – zależy, ile sosu chcemy uzyskać) i dokładamy przecier pomidorowy. Całość mieszamy i dusimy kilka minut.
Pod koniec duszenia zagęszczamy sos mąką rozrobioną z odrobiną wody. Doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy do smaku. Sos można podawać z różnego rodzaju kaszami lub ziemniakami.