Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos parmezanowy w tej wersji dobrze sprawdzi się do makaronu. Możesz go podawać samodzielnie albo dodać ulubione składniki, np. brokuły, szynkę, cebulę czy też boczek.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15716
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4735
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 407
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15716
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4735
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 407
Składniki
Zetrzyj parmezan na drobne wiórki. Czosnek obierz, bardzo drobno pokrój.
Rozpuść masło w rondelku. Dodaj czosnek i zeszklij go. Teraz wlej śmietankę oraz wsyp parmezan. Zmniejsz moc palnika do minimum, mieszając przez cały czas.
Dopraw solą, pieprzem, bazylią. Dalej mieszaj i poczekaj aż sos zgęstnieje.