Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos parmezanowy w tej wersji dobrze sprawdzi się do makaronu. Możesz go podawać samodzielnie albo dodać ulubione składniki, np. brokuły, szynkę, cebulę czy też boczek.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 338
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 207
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2490
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 338
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 207
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2490
Składniki
Zetrzyj parmezan na drobne wiórki. Czosnek obierz, bardzo drobno pokrój.
Rozpuść masło w rondelku. Dodaj czosnek i zeszklij go. Teraz wlej śmietankę oraz wsyp parmezan. Zmniejsz moc palnika do minimum, mieszając przez cały czas.
Dopraw solą, pieprzem, bazylią. Dalej mieszaj i poczekaj aż sos zgęstnieje.